Search
Preitilän Reitti VisitPaimio

Preitilän reitti

Tämä tunnelmallinen luontoreitti koostuu Parantolan polusta, Paimion luontopolusta sekä näiden välisestä yhdyspolusta. Reitin kokonaispituus on noin 11 km ja sen varrella on laavu ja kota tulentekopaikkoineen.

Millainen reitti?
Reitti on selkeästi opastettu ja sen varrella on tauluja, joissa kerrotaan alueen historiasta ja luonnosta. Maisemat vaihtelevat Paimion parantolan läheisyydessä olevasta puistometsästä ja purolaaksosta upeisiin kallioalueisiin ja suolampiin. Suurimmalta osin reitillä kuljetaan kaunista metsäpolkua, jolla on kohtalaisesti korkeuseroja. Haastavimpiin paikkoihin on tehty erilaisia rakenteita. Yksityiskohdista voidaan mainita esimerkiksi näkötorni, turvemuseo, Lemmenlampi ja yhteen kasvaneet männyt. Tarkempia lisätietoja voit katsoa Parantolan polun ja Paimion luontopolun  sivuilta.

Miten sinne pääsee?
Preitilän reitin virallinen lähtöpaikka on aivan Paimion parantolan läheisyydessä, entisen ylilääkärin asunnon, eli nykyisen Preitilän päiväkodin ja Parantolan metsän pysäköintialueelta. Osoite on Ruokolinnantie 28, Preitilä. Vaihtoehtoisesti voit lähteä reitille myös Paimion luontopolun lähtöpisteestä, os. Luontopoluntie 54, Paimio.