Search
Paimion polku, Lampipolku ja Helmi MTB
Paimion polku

Paimion polku, Lampipolku ja Helmi MTB

18 km mittainen Paimion polku kiertelee vaihtelevissa maastoissa ja maisemissa. Tällä 50 vuotta vanhalla patikointireitillä voi nauttia komeista kallioalueista, idyllisistä maaseutumaisemista sekä vanhalle hiekkakuoppa-alueelle muodostuneista suurista lammista.

Paimion polun voi kulkea patikoiden ja maastopyörällä, mutta 110-tien eteläpuolella ei suositella pyöräilyä maaston vaativuuden vuoksi. Sähköavusteisten maastopyörien käyttö on kielletty Paimion polulla 110-tien eteläpuolella.

Paimion polkua sivuaa myös uusi Lampipolku-reitti jonka lähtöpaikkana toimii Hiekkahelmi. Tämä 2,5 km pituinen pyöräily- ja patikointireitti tarjoaa kaksi oikaisumahdollisuutta Paimion polulle.

Urheilupuistosta lähdettäessä Paimion polulla on mahdollisuus kulkea myös lyhyempiä valaistuja reittejä (3 km ja 6,3 km).

Näillä reiteillä liikkuminen kannattaa ajoittaa keväälle, kesälle tai syksylle, sillä ne ovat parhaat ja turvallisimmat vuodenajat maisemien ihailuun. Talviaikaan näitä reittejä ylläpidetään tamppaamalla, jolloin ne soveltuvat maastopyöräilylle ja patikoinnille. Talvisin Paimion polun Rivonmäen reitin osuus on hiihtäjien käytössä, jolloin kävely tällä osuudella on kielletty. 

Helmi MTB

Helmi MTB on toukokuussa 2022 avattavu uusi maastopyöräilyreitistö.  Lisätietoa Paimion kaupungin sivuilta.

Tutustu tästä Turun Sanomien Luonto Plus -ohjelman videoon ja juttuun koskien Paimion luonto- ja lampipolkua osana Tammireitistöä.

Lisäinfoa ja polkukartta löytyvät Tammireitit -sivustolta.