Search
Paimion Luontopolku Laavu Visitpaimio

Paimion luontopolku

Paimion luontopolku kutsuu kävijäänsä nauttimaan luonnonnähtävyyksistä keskelle suo- ja lampimaisemia, kallioita ja jylhää metsää. Lenkin pituus on 4 km.

Nähtävyyksiä ja virkistyspaikkoja

Reitin varrella voi nähdä monimuotoista luontoa, levähtää suolammella, ihailla näkötornista avautuvaa vaikuttavaa maisemaa tai paistaa vaikka makkarat Väinölä-kodassa. Sen lähellä oleva ’pirunpeltokin’ hämmästyttää. Polun voi kiertää tunnissa, mutta ota aikasi eväiden nauttimiseen, lintujen tarkkailuun, infotaulujen lukemiseen ja nähtävyyksien ihailuun. Helposti saavutettava kohde tarjoaa erämaatunnelmaa ja luonnonrauhaa. – Paikan historiasta, turpeen nostosta, kertoo vanhan Pehkutehtaan konehuoneeseen rakennettu pienoisnäyttely (P-paikan tuntumassa).

Kulkeminen

Polun alkuosa on tasaista; siihen kuuluu pitkospuita, vanhan turveradan pohjaa, perinteistä polkua ja silta yli vesiuoman. Reitin puolivälissä maasto muuttuu loivaksi kalliorinteeksi. Laella on taukopaikka. Taukopaikalta eteenpäin polku on vaativampaa, eikä sitä voi suositella liikuntarajoitteisille. Toki pelkkä edestakainen reitti taukopaikallekin on antoisa.

Kostealla kelillä kalliopintaiset osuudet ja polun puiset rakenteet ovat liukkaita ja maastossa voi olla märkiä kohtia. Talvella ei ole kunnossapitoa. Polulla kuljetaan omalla vastuulla. Retkelle kannattaa ottaa omat sytykepuut mukaan. Reitti on tarkoitettu patikointiin, sen herkkä luonto ei kestä maastopyöräilyä.

Lue lisää Paimion luontopolku -esitteestä.

Polku on Paimio-Seura ry:n ylläpitämä. Yhteistyökumppanina toimii Paimion kaupunki. Reitti kulkee pääosin yksityisillä mailla. Polku sijaitsee Iso-Heikoisissa, noin 6 km Paimion keskustasta.
Osoite: Luontopoluntie 54, Paimio.